Роман народився в місті Дніпро. Навчався в місцевому вищому професійному училищі №17, де здобув фах кухаря-кондитера. Працював шеф-кухарем в ресторанах «АБРІ» та «ФОРЕСТ парк». Придумав та втілив в життя десятки страв авторської кухні.

Під час повномасштабного вторгнення чоловік змінив фах та став військовим. Він служив у 30-ій окремій механізованій бригаді ЗСУ. Був командиром відділення у розвідувальному взводі.

«Мій син був чудовою людиною, добрим, чуйним, справедливим. Вів за собою людей. Щоб потрапити на фронт, навіть приховав свій фах, аби бути на нулі, а не на кухні. Врятував побратима, за що був представлений до нагороди», – розповіла мама загиблого.

Посмертно Романа Магамедова нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня та медаллю «Захиснику Вітчизни».

Поховали воїна на Краснопільському цвинтарі рідного міста.

У Романа залишились мама Тетяна Леонідівна, сестра Анна, сини Тимур та Єгор.